2. hely a Ricoh országos Java versenyen

Magyarországon idén először került meghirdetésre a Ricoh Company és a Sun Microsystems nemzetközi szintű közös fejlesztői versenye az egyetemi és főiskolai programozó-hallgatók körében. A versenyzők feladata egy innovatív alkalmazás elkészítése volt, mely a Ricoh multifunkcionális irodai eszközeinek képességeit bővíti. A versenyre az idén 36 európai egyetemről és főiskoláról 84 csapat – köztük 10 magyar, 4 a mi főiskolánkról – jelentkezett. A magyarországi döntőbe 3 csapat jutott tovább: a Debreceni Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola, valamint a veszprémi Pannon Egyetem egy-egy csapata. Az említett felsőoktatási intézmények egy-egy Ricoh Aficio™ MP2550 multifunkciós eszközt is nyertek.

Az országos döntő eredményhirdetése és díjátadó ünnepsége 2009. március 18-án volt Budapesten a Symbol Étteremben. Az eseményt Halász Gábor, a Ricoh Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Polner Tamás, a Sun Microsystems Kft. marketingigazgatója nyitotta meg. Ezt követően a résztvevő csapatok egy-egy prezentáció keretében mutatták be az általuk kifejlesztett alkalmazásokat, majd következett az eredményhirdetés. A versenyen rendhagyó módon két második helyezettet hirdettek:


  1. hely DOOR2WORLD – Pannon Egyetem
  2. hely BUGFIXERS – Debreceni Egyetem

  3. hely COPYCON – Eszterházy Károly Főiskola

Minden nyertes csapattag egy-egy Ricoh GR Digital II Professional fényképezőgépet, továbbá Sun és Ricoh ajándékcsomagokat kapott. Az első helyezett nyereménye ezeken felül Ricoh GelSprinter™ Aficio™ GX 2500 zselés nyomtató, SUN Spot Development Kit és ingyenes részvétel a Londonban megrendezésre kerülő Grand Final döntőn. Az első helyezett egy automatizált teszt-ellenőrző megoldást készített, amivel például dolgozatok kitöltött tesztlapjait lehet pillanatok alatt emberi beavatkozás nélkül értékelni. A debreceni csapat egy képnyomtató alkalmazással indult, ami hálózaton megosztott képeket tud összerendezni és kinyomtatni.

Iskolánkat az országos döntőben Csintalan Ádám képviselte, felkészítő tanára Kusper Gábor. Az általa kifejlesztett alkalmazás – goPrint – segítségével a Ricoh multifunkciós eszközről közvetlenül elérhetők és kinyomtathatók a Google Documents online dokumentumtárban tárolt dokumentumok. A zsűri külön értékelte, hogy Ádám készített egy dokumentációt, ami segít a következő években a versenyzőknek a fejlesztési környezet felállításában, illetve készített egy osztály-hierarchiát, amellyel könnyű vizuális elemeket, például gombokat, megjeleníteni és pozícionálni a multifunkcionális készülék érintőképernyőjén. Gratulálunk a szép teljesítményhez!